Geschiedenis

xlr8-logo

Team XLR8 Racing is ontstaan uit de liefde en passie van coureur Johan voor de motorsport. Het hele team wordt gedreven door en staat voor enthousiasme, 200% inzet en passie voor de motorsport. Dit wil het team ook uitstralen!

In het eerste seizoen kwam het team uit in de NK SportCup 600 klasse. Al gauw deden we in deze klasse mee om top 5 klasseringen, met als beste klassering een mooie 4e plaats. Met 1 DNF en 4 gemiste buitenlandse races eindigden we seizoen 2015 op een nette 11e plaats in het klassement. Reden genoeg om in 2016 een stapje omhoog te doen richting de NK ProCup 600 klasse. Seizoen 2016 was voor Team XLR8 Racing een prima seizoen. Dat het team potentie heeft, heeft afgelopen seizoen bewezen. Door met maar liefst 5 podiumplaatsen van de in totaal 9 races het kampioenschap te pakken in de NK ProCup 600 klasse in een groot startveld met +- dertig coureurs kan teruggekeken worden op een sterk seizoen. Helaas waren er ook enkele mindere momenten. Vrijdagmiddag tijdens de trainingen voor de finale races liep het motorblok stuk, juist op deze momenten laat het team zien uit welk hout het gesneden is en deze mentaliteit werd dan ook bekroond met de titel.

Voor het aankomende seizoen is het team dan ook druk bezig om deze lijn door te kunnen zetten en de doelstellingen waar te kunnen maken. We komen uit in de topklasse voor 600cc motoren, de NK SuperCup 600.